“I want to apply”
Click here

Apply

“Wat zijn de minimumvereisten als ik bij X MusicLIVE wil komen?”
Dit zijn de vereisten in volgorde van belang:
1. Je hebt een demo van je radioprogramma en minimaal één jaar ervaring bij een lokale omroep, een regionale omroep of een internetstation.
2. Je hebt een positieve, werk instelling.
3. Je bent tussen de 17 en 28 jaar oud.
4. Je bent ambitieus en houdt van ‘aanpakken’.
5. Je hebt grote passie voor muziek,
6. Je hebt gevoel voor timing,
7.Je bent goed in Nederlands en Engels,
8. Je hoopt een unieke persoonlijkheid te hebben,

“What do you know about X MusicLIVE?”
It is important that you know something about our company. Show that you’re engrossed in our company. Find out some information about our company, the industry and the latest developments.

“I want to apply”
Click here

“Wanneer kan ik me opgeven?”
STIJLVOL RADIO is altijd op zoek naar nieuw talent, dus je kunt je altijd opgeven. 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar.

“Ik krijg maar één kans om me te bewijzen”
Zeker niet! Als je een demo stuurt, dan wordt er alleen geluisterd naar je potentie. Als je nog niet voldoende bevonden wordt, dan krijg je een mail met punten waaraan je volgens ons moet werken.
Na een aantal maanden stuur je dan een nieuwe demo om te laten horen hoe het met je ontwikkeling gaat. Je blijft hierna feedback krijgen totdat je naar onze mening wel het juiste niveau hebt om aangenomen te worden. Natuurlijk kan niet iedereen aangenomen worden bij STIJLVOL RADIO Radio, maar je wordt pas ‘definitief afgewezen’ na minimaal 5 demo’s.

“Waar moet die demo aan voldoen?”
Om je demo goed te kunnen beoordelen, vraagt STIJLVOL RADIO je om minimaal drie presentatie-fragmenten op je demo te zetten.
Het is handig als er wat afwisseling in de demo zit. Zorg dus dat er bijvoorbeeld een telefoongesprek, een persoonlijk verhaal en een korte presentatie in je demo te horen zijn.

“Hoe lang moet de demo ongeveer zijn?”
Zie het antwoord op bovenstaande vraag. LET OP: Stuur altijd complete presentaties in je demo. Om goed beoordeeld te worden is het belangrijk dat je presentaties van de eerste tot en met het laatste woord te horen zijn. Stuur dus geen halve presentaties, want dan is het te moeilijk om je te beoordelen.

“Wij willen graag als duo een demo maken. Kan dat?”
Nee, helaas niet. Als je met meer dan één persoon een demo inlevert, is het moeilijker om beoordeeld te worden. Stuur daarom altijd een demo waarop jij de enige DJ bent.

“Mag ik mijn demo ook in een andere taal maken?”
Het is belangrijk dat je Nederlands spreekt op je demo. STIJLVOL RADIO-DJ’s spreken Nederlands.

“Kunnen vrouwen ook solliciteren?”
Graag! Zowel mannen als vrouwen zijn van harte welkom. Vind jij dus dat er niet genoeg vrouwen op de radio zijn en heb jij talent? Laat je dan horen! Je krijgt altijd een eerlijke kans.

“Ik heb geen demo, maar ik wil toch solliciteren.”
Zonder demo kan STIJLVOL RADIO jouw talenten niet beoordelen. Het is dus belangrijk dat je een demo naar STIJLVOL RADIO stuurt als je wilt solliciteren bij ons.

“Ik ben jonger dan 17 jaar. Wat moet ik doen?
Als je jonger bent dan 17 jaar, doe dan zoveel mogelijk ervaring op bij een lokale omroep, of een regionale omroep. Stuur ook gerust vast een demo om feedback te krijgen, je bent van harte welkom. Je hebt dan vast punten om aan te werken en als je je goed ontwikkeld hebt, kun je vanaf je 17e direct toegelaten worden tot de STIJLVOL RADIO Crew.

Praktische antwoorden

“Wat is een demo?”
Een demo is een CD, mp3-bestand of een cassette met daarop een aantal fragmenten van jouw huidige radioprogramma bij een lokale omroep, een regionale omroep of een internetzender. Natuurlijk mag je ook speciaal voor STIJLVOL RADIO een demo opnemen als je het idee hebt dat dat nodig is.
Het belangrijkste aan een demo is, dat je kunt laten horen hoe je klinkt wanneer je een radioprogramma presenteert.

“Welke vooropleiding is vereist?”
Je vooropleiding is niet zo belangrijk. Het kan helpen als je Journalistiek studeert. Maar dat is niet verplicht.
Het is belangrijker dat je talent hebt en minimaal een jaar ervaring hebt met het presenteren van radioprogramma’s.
Misverstanden
“Ik heb geen ervaring, maar ik ben wel een talent!”
Om je talent te kunnen beoordelen, is het belangrijk dat STIJLVOL RADIO een demo van je heeft met daarop recente fragmenten van je lokale, regionale of internet zender. Minimaal één jaar radio-ervaring is dus een vereiste.

“Je komt toch alleen bij STIJLVOL RADIO terecht als je de juiste mensen kent?”
Niets is minder waar! Als jij talent hebt en je beschikt over radio-ervaring, dan ben je van harte welkom om te soliciteren bij STIJLVOL RADIO. Of je vrienden bij STIJLVOL RADIO hebt, maakt niks uit. Het belangrijkste is dat je talent hebt.

“Ik heb een accent dus ik maak nooit kans.”
Natuurlijk wel! Als je een accent hebt, hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. Je moet wel bereid zijn om logopedielessen te volgen om van je accent af te komen. De meeste accenten zijn prima af te leren met wat oefeningen. In de praktijk kun je vaak in een paar maanden al leren om op de radio algemeen Nederlands te praten.

Die logopedielessen zijn vaak gratis en je leert er naast algemeen Nederlands praten nog veel meer over bijvoorbeeld intonatie en ademhaling.

En het goede nieuws is: Logopedie is gratis! Tenminste, je kunt je logopedielessen declareren bij je ziektekostenverzekeraar. Meer informatie over logopedie vind je hier.

“Als ik een demo naar STIJLVOL RADIO stuur, dan weet ik niet bij wie de demo terecht komt. Straks draaien jullie de demo op de radio!”
Alle demo’s die naar STIJLVOL RADIO gestuurd worden, worden 100% discreet behandeld. Er is maar één persoon bij STIJLVOL RADIO die van je demo weet en dat is sollicitatie coördinator. Niemand anders krijgt de demo te zien of te horen. Dat geldt voor intern bij STIJLVOL RADIO als extern. Ook je huidige werkgever zal nooit via STIJLVOL RADIO te horen krijgen dat je een demo verzonden hebt.

“Als ik een demo stuur, kom ik op de grote stapel. Oftewel, ik hoor er nooit meer wat van.”
Je krijgt altijd een persoonlijk antwoord met persoonlijke verbeterpunten terug van de sollicitatie coördinator. Ook wanneer je op dat moment niet in aanmerking komt voor een functie bij STIJLVOL RADIO. Je kunt je demo dus ook sturen als je eerlijke feedback wilt op je radioprogramma.

“Ik draai als DJ in discotheken, op festivals en clubs. Dat telt vast ook als ervaring.”
Nee, helaas niet. Er zijn grote verschillen tussen club-DJ’s en radio-DJ’s.
STIJLVOL RADIO is zoek naar nieuw radio-talent. Demo’s met zelfgemaakte mixen voldoen helaas niet aan de voorwaarden van STIJLVOL RADIO. We zijn namelijk op zoek naar presentatoren.

Overige vragen

“Hoe kan ik aan de slag bij een lokale omroep?”
Dat is natuurlijk per lokale omroep verschillend. Maar eens een bescheiden E-mail sturen of bellen met de vraag of je eens mag komen praten, is altijd een goed begin. Leg in je gesprek niet meteen een heel eisenpakket op tafel en verwacht ook niet dat je meteen een programma krijgt toegewezen. Neem in het begin dus genoegen met het “meekijken” bij andere programma’s, of het co-hosten van iemand anders’ programma. Je leert er in elk geval van!

“Mag ik bij mijn lokale omroep blijven terwijl ik ook deelneem aan STIJLVOL RADIO?”
Ja, dat mag. Graag zelfs! Op die manier kun je alles wat je leert bij de lokale omroep vaker toepassen op de radio. Je maakt zogenaamde “vlieguren” en dat is goed voor je ontwikkeling. Oefening baart kunst!

“Welke boeken kan ik zelf al lezen om meer te leren over radio?”
Hoewel boeken natuurlijk erg theoretisch zijn, kan het helpen om je te verdiepen in de radiowereld via een goed boek. Lees bijvoorbeeld eens “Radiomanagement” van Joke Fictoor en Sieb Kroeske. Of (als je door het Amerikaanse heen kunt prikken) het boek van Valerie Geller, “Creating Powerfull Radio”. Natuurlijk is niet alles wat je in die boeken leest universeel toepasbaar op elke DJ.

”Mijn vraag staat er niet bij.”
Stel je vraag dan hier en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord!